Reclama ta poate fi aici

10 februarie 2015

Pizza Pepperoni

Ingrediente: 
  • aluat pentru pizza - 250 g
  • cașcaval Mozarella - 170 g 
  • sos pentru pizza - 80 g 
  • salam Peperoni - 90 g 
  • ulei de măsline - 10 ml
Pentru aluat: 
  • făină de grîu - 250 g
  • făină pentru pizza - 200 g 
  • apă - 230 ml 
  • drojdie - 2 g 
  • ulei de măsline - 35 ml 
  • sare - 2 g 
Pentru sos: 
  • roșii în propriul suc - 100 g 
  • busuioc - 5 g 
  • ulei de măsline - 10 ml
  • oregano - 2 g 

Mod de preparare: 
Drojdia se dizolvă în apă fiartă, dar caldă. Se amestecă făina de  grîu cu cea pentru pizza. Se cerne făina pe masă, formîndu-se o grămăjoară, în centrul căreia se face o adîncitură. În aceasta, se toarnă uleiul de măsline și sarea. 

Se amestecă totul cu mînile de la margini spre centru, adăugînd, cîte un pic, apa caldă cu drojdii. Se frămîntă pînă cînd aluatul este omogen și neted. Apoi aluatul se divide în trei părți egale, și din fiecare parte se face cîte o minge. 

Aluatul pentru pizza se pune pe o tigaie și se acoperă cu un ștergar curat de bucătărie. Aluatul poate fi folosi pentru prepararea pizzei numai după ce a fost ținut în tigaie timp de o oră. 

Modul de preparare al sosului: 
Busuiocul proaspăt și verde se spală și se usucă, după care se taie mărunt. Cu ajutorul unui blender, se toacă roșiile în propriul suc cu busuiocul, oregano, sarea și uleiul de măsline. 

Aluatul pentru pizza se întinde bine pe masă în formă de cerc, ca o clătită subțire și rotundă. Se unge cu sosul de roșii, după care se presoară cașcavalul Mozarella dat prin răzătoare. Salamul Pepperoni se feliază subțire și se aranjează în mod uniform peste stratul de cașcaval. 

Pizza trebuie să se coacă într-un cuptor special pentru pizza, la temperatura de 400 de grade. Atunci cînd se scoate din cuptor, pizza se taie în 8 părți, iar marginile acesteia se ung cu ulei de măsline. 

Poftă bună! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea!